معرفی ده کتاب برای شب های سرد پاییز و زمستان
اگر خیلی سرتان شلوغ است و فرصت نمیکنید رمان بلند بخوانید، میتوانید با خواندن یک داستان از این مجموعه در شبها، کلی لذت
ببرید......
در این پست ۱۰ کتاب که بیشتر آنها جدید هستند به شما معرفی خواهم کرد تلاش کرده ام که کتاب هایی متنوع، مناسب با سلیقه های گوناگون را معرفی کنم.
۱- داستان های لس آنجلس: کتاب داستان های لس آنجلس، تلاشی است واقع گرایانه، صمیمی و به دور از تبلیغات «پرفروش ترین ها». این مجموعه به لس آنجلس و لس آنجلسی ها می پردازد که توسط برخی از سرشناس ترین نویسندگان آمریکایی (برخی به هنگام اقامت خود در این شهر) نگارش یافته است. این داستان ها دوره خاصی از تاریخ مردم این شهر را دربرمی گیرد. یعنی از سال ها ۱۸۰۰ تا ۱۹۸۰٫
در این کتاب می توانید داستان های کوتاهی از نویسندگان بزرگی مانند اسکات فیتس جرالد، سم شپرد، ریموند چندلر، هنری میلر، چارلز بوکوفسکی را که داستانشان در محیط شهر لس آنجلس می گذرد، بخوانید.
این کتاب را نشر نشانه در ۲۷۲ صفحه با ترجمه ن. خواجوی نوری با قیمت ۶۸۰۰ تومان منتشر کرده است.
۲- فاشیسم: نشر ماهی در ادامه کار انتشار کتاب های به صورت سریال و مجموعه ای، سری کتاب های «مختصر-مفید» را به بازار کتاب ایران فرستاده است. این مجموعه نگاهی آکادمیک به مخاطبی عام تر را در دستور کار خود قرار داده است. زبانی که کتاب ها دارند، زبانی ساده و مفهوم، درباره موضوعی است که در حال بحث آن هستند. کتاب های این مجموعه همگی در قطع پالتویی و حدود ۲۰۰ صفحه دارند و ۳ هزار تومان قیمت دارند.
عنوان دهمین جلد این سری کتاب ها، «فاشیسم» است، اصطلاحی که ما بارها شنیده ایم، اما بیشتر ماها نه تعریف درست و علمی ای از آن می شناسیم و نه چیزی در مورد تاریخچه آن می دانیم.
کتاب نخست، می کوشد، تعریفی از فاشیسم به دست بدهد و بعد تاریخچه فاشیسم را با بردن شما به فرانسه و ایتالیا و آلمان بررسی می کند.
این کتاب که توسط علمی معظمی ترجمه شده است، بدون احتساب نمایه و قسمت معرفی منابع، ۲۲۳ صفحه دارد و قیمت اش ۴۵۰۰ تومان است.
۳- گربه های آدمخوار: نشر نیکو با ترجمه «مهدی غبرایی» مدتی است که کتابی از هاروکی موراکامی با عنوان «گربه های» آدمخوار وارد بازار کتاب کرده است. این کتاب ۱۳۲ صفحه دارد و متشکل از ۶ داستان کوتاه است. دنیای موراکامی دنیایی است که در عین این که در ژاپن امروز می گذرد، با تخیل و فانتزی هم سر و کار فراوان دارد و داستان های این مجموعه هم چنین قالبی دارند.
۴- سه شنبه ها با موری: احتمالا فیلم سه شنبه ها با موری با بازی «جک لمون» را که از تلویزیون ایران هم پخش شده، دیده اید. اما خواندن این کتاب لطف دیگری دارد.
کتاب «سه شنبه ها با موری»، رمانی واقعی، نوشته شده توسط نویسنده آمریکایی با نام میچ آلبوم می باشد، این کتاب در تاریخ ۱۹۷۷ به انتشار رسید و چندین سال در فهرست پرفروش ترین کتاب ها قرار داشت، این کتاب، داستانی واقعی از ارتباط میچ با استاد پیشین خود، به نام موری شوارتز می باشد.
داستان از این قرار است که میچ که سال هاست، از استاد خود خبری ندارد، در واپسین لحظه های زندگی موری، پس از مشاهده تلویزیون، متوجه بیماری مرگ بار استاد خود شده و تازه به یاد قول چند ده ساله خود می افتد، حال موری به بیماری ALS دچار است و تنها چند ماه با مرگ تدریجی خود فاصله دارد و میچ می خواهد از این لحظه ها کمال استفاده را ببرد، حال این مرشد چه چیزی یاد می دهد؟
«سه شنبه ها با موری»، از تأثیرگذارترین و پر فروش ترین انتشارات نیویورک تایمز است که از اکتبر ۱۹۹۷ تاکنون همواره در صدر جدول پرفروش ترین کتابهای سال قرار داشته است.
۵- زخم نامرئی: این کتاب را که مجموعه ای از داستان های کوتاه است، واقعها دوست دارم و توصیه می کنم.
این کتاب چاپ مجدد مجموعه داستان کوتاهی است که من سال ها پیش خوانده بودم و خیلی خوشحالم که دوباره بازنشر شده است. داستان های کوتاه این مجموعه که از کلاسیک های ادبی هستند، همه جالب و سرگرم کننده هستند.
اگر خیلی سرتان شلوغ است و فرصت نمی کنید رمان بلند بخوانید، می توانید با خواندن یک داستان از این مجموعه در شب ها، کلی لذت ببرید.
ری برادبری، فرانک اوکانر، آلبرتو موراویا، ماکسیم گورکی، فئودور داستایوسکی، لئو تولستوی، گی دو موپوسان، انوره دو بالزاک، ادگار آلن پو، ارنست همینگوی و … نویسندگان معروفی هستند که از هر کدام یک داستان در این مجموعه آورده شده است.
کتاب را حسن نامدار ترجمه کرده است و انتشارات فکرآذین آن را در ۲۷۰ صفحه با قیمت ۶۵۰۰ تومان منتشر کرده است.
۶- الفبای تقلب: الفبای تقلب، مجموعه ۳۷ داستان کوتاه و طنز سورئال و فانتزی از نام آوران این حوزه است. کتاب را به مینیمال نویس ها و مینیمال خوان ها توصیه می کنم.
کتاب را انتشارات مروارید در ۱۷۷ صفحه و ۳۷۰۰ تومان منتشر کرده است.
۷- سرزمین های شبح زده: این کتاب ارزشمند را تینا روزنبرگ نوشته و برای همین کتاب برنده پولتزر هم شده است.
کتاب به طرز زیبا و هنرمندانه ای مشکلات و دردسرهای کشورهایی همچون لهستان، چکسلواکی و آلمان را بعد از سقوط دیکتاتوری کمونیستی بررسی می کند و نشان می دهد که در راه گذار از دیکتاتوری به دموکراسی، چه کارهایی باید انجام داد و برای پرهیز از سقوط از چاله به چاه باید از چه کارهایی احتراز نمود.
این کتاب در ۵۶۴ صفحه توسط نشر ثالث با ترجمه فروع پوریاوری منتشر شده است. قیمت کتاب ۸۵۰۰ تومان است.
تصور نکنید که کتاب نثر جامعه شناسانه یا سیاسی سنگین دارد، نه! کتاب بسیار پرکشش نوشته شده است و در آن با ذکر مکرر مثال هایی عینی، شما با شرایط مردم جوامع ذکر شده پس از پایان دیکتاتوری آشنا می شوید.
۸- قصه های یک دقیقه ای: این کتاب را ایشتوان ارکنی نوشته است و نشر چشمه در۳۸۵ صفحه با قیمت ۸ هزار تومان منتشر کرده است.
تصور می کنم خواندن این داستان های کوتاه هم برای مینیمال نویس ها و مینیمال خوان ها خیلی جذاب باشد. ارکنی، سبکی قابل احترام دارد و از عاشق موجزنویسی است.
۹- خاطره ای از کریسمس: این کتاب از کارهای مهم و کلاسیک ترومن کایوتی است. کاپوتی را لابد از روی فیلم «صبحانه در تیفانی» باید بشناسید. خاطره ای از کریسمس، مجموعه ای از سه داستان است که دو شخصیت اصلی آن ثابت هستند: پسرکی هفت ساله که شباهت زیادی به کودکی خود کاپوتی دارد و پیردختری دوست داشتنی.
این داستان در دوره اوج کاپوتی، عنی در دهه ۶۰ میلادی نوشته شده است. این کتاب را انتشارات مروارید در ۹۵ صفحه به قیمت ۲۷۰۰ تومان منتشر کرده است. مهدی فاتحی مترجم این کتاب است.
۱۰- ذن در هنر نویسندگی: ری بردبری، نویسنده مشهور ژانر فانتزی و علمی – تخیلی با آن جهان بینی مثال زدنی اش، حالا ۹۰ ساله است. بسیاری از آثار او به فارسی ترجمه شده اند، بسیاری هم نه.
اما انتشارات جهان کتاب، کتابی از او به نام ذن در هنر نویسندگی با ترجمه «پرویز دوائی» در۱۰۹ صفحه منتشر کرده است که حاوی بسیاری از نکات و ظرائف پیرامون نویسندگی و تجربه های نویسندگی خود اوست.
این کتاب را به همه مشتاقان نویسندگی به صورت عام و آنهایی که عاشق این نویسنده اند، توصیه می کنم.