www.iiiWe.com » یک ناگفته خواندنی از مقبره کوروش هخامنشی

 صفحه شخصی بهناز فردوسی   
 
نام و نام خانوادگی: بهناز فردوسی
استان: اصفهان - شهرستان: اصفهان
رشته: معماری
شغل:  کارمند در یک شرکت مهندسان مشاور
تاریخ عضویت:  1390/05/30
 روزنوشت ها    
 

 یک ناگفته خواندنی از مقبره کوروش هخامنشی بخش عمومی

22








یک ناگفته خواندنی از مقبره کوروش هخامنشی

 








ارم نیوز:کوروش نخستین پادشاه و بنیان‌گذار شاهنشاهی هخامنشی بود. کوروش به مدت سی سال، از سال ۵۵۹ تا ۵۲۹ پیش از میلاد، بر ایران سلطنت کرد.مرگ کورش در سال سی‌ام سلطنت او در حدود سال ۵۲۹ پیش از میلاد اتفاق افتاده‌است. روایات مختلفی دربارهٔ مرگ کوروش وجود دارد


 

 

 

به گزارش پارسینه، اگر این شانس را داشته باشید که وارد آرامگاه کورش شده باشید، به احتمال زیاد اولین چیزی که باعث تعجبتان میشد سقف بسیار کوتاه محفظه داخلی آرامگاه نسبت به ارتفاع بلند بیرونی آن است.


شاید جالب باشد بدانید که آرامگاه واقعی کورش و همسرش (کاسان دان - ملکه وقت) نه در محفظه داخلی، بلکه به صورت مخفی در بالای سقف جاسازی شده بوده است! این محفظه در سال 1338 هنگام کندن درخت انجیر وحشی که بر سقف روییده بود به وسیله باستان شناسان کشف شد و مشخص شد که پیشتر مورد دستبرد قرار گرفته و تخلیه شده است





کوروش نخستین پادشاه و بنیان‌گذار شاهنشاهی هخامنشی بود. کوروش به مدت سی سال، از سال ۵۵۹ تا ۵۲۹ پیش از میلاد، بر ایران سلطنت کرد.

مرگ کورش در سال سی‌ام سلطنت او در حدود سال ۵۲۹ پیش از میلاد اتفاق افتاده‌است. روایات مختلفی دربارهٔ مرگ کوروش وجود دارد.


هرودوت می‌نویسد، راجع به در گذشت کوروش روایات مختلف است اما من شرحی را که بیشتر در نظرم معتبر می‌نماید نقل می‌کنم. کوروش در آخرین نبرد خود به قصد سرکوب قوم ماساگت (ماساژت) قومی از سکاها که با حمله به نواحی مرزی ایران به قتل و غارت می‌پرداختند، به سمت شمال شرقی کشور حرکت کرد، میان مرز ایران و سرزمین سکاها رودخانه‌ای بود که لشگریان کوروش باید از آن عبور می‌کردند.


هنگامی که کوروش به این رودخانه رسید، تهم‌رییش (تومیریس) ملکهٔ سکاها به او پیغام داد که برای جنگ دو راه پیش رو دارد یا از رودخانه عبور کند و در سرزمین سکاها به نبرد بپردازند و یا اجازه دهند که لشگریان سکا از رود عبور کرده و در خاک ایران به جنگ بپردازند. کوروش این دو پیشنهاد را با سرداران خود در میان گذاشت. بیشتر سرداران ایرانی، جنگ در خاک ایران را برگزیدند، اما کرزوس امپراتور سابق لیدیه و دایی مادر کوروش که تا پایان عمر، به عنوان یک مشاور به کوروش وفادار ماند، جنگ در سرزمین سکاها را پیشنهاد کرد.


کوروش نظر کرزوس را پذیرفت و از رودخانه عبور کرد. نخست عده‌ای از جنگاوران ماساگت‌ها به رهبری سپارگاپیس فرزند ملکه، به دسته‌ای از سربازان لشکر کوروش که از بقیه جدا افتاده‌بودند، حمله کرده و همه را به خاک هلاکت انداختند. بعد از آن پیروزی آنها بر سفرهٔ طعام بازمانده از لشکر کوروش نشسته و با اشتیاق فراوان انقدر خوردند و نوشیدند که مست و بیهوش شدند


پارسیان در این هنگام وقت را غنیمت شمرده بر سر آنها ریختند و سپارگاپیس را اسیر کردند. سپارگاپیس وقتی به هوش آمد و خود را اسیر دید، از کوروش استدعا کرد که غل و زنجیر از او بردارند. کوروش این تقاضا را اجابت کرد. وقتی دستان او آزاد شد، از شدت ننگ و عار خود را درجا کشت. بعد از جنگی بین دو سپاه درگرفت که از جهات شدت و خشونت در میان سایر اقوام سابقه نداشت و عاقبت ماساگت‌ها غلبه کردند و خود کوروش نیز کشته‌شد


 




پنجشنبه 19 آبان 1390 ساعت 10:38  
 نظرات    
 
علی علیزاده 18:57 پنجشنبه 19 آبان 1390
2
 علی علیزاده
جالب بود خانم مهندس. مرسی.
مسعود احمدنژاد 19:34 پنجشنبه 19 آبان 1390
1
 مسعود احمدنژاد
ممنون خانم مهندس. این ها رو معمولاً توی هیچ کتاب درسی پیدا نمیکنیم. اگر هم این سایت صرفاً مطالب فنی داشته باشه با این مشغله ای که ما داریم فکر کنم هیچ زمانی نمیتونیم این اطلاعات رو پیدا کنیم.
باز هم ممنون.
مائده علیشاهی 20:07 پنجشنبه 19 آبان 1390
2
 مائده علیشاهی
مسئله جالبی بود بهناز جان
ممنون
عبدالرضا هادیفر 18:53 آدینه 20 آبان 1390
2
 عبدالرضا هادیفر
سرکار خانم فردوسی ممنون از اینهمه اطلاعات ارزنده در خصوص تمدن غنی ایران عزیزمان . به امید اینکه تک تک هموطنان عزیزمان از تاریخ تمدن کشور مان آگاهی کامل داشته باشند . چشم براه ادامه مطالب ارزنده از طرف شما هستیم.
ن م 17:27 یکشنبه 22 آبان 1390
0
 ن م
در بسیاری از منابع هم آمده کوروش توسط زنی بنام تمروس کشته شده است.
مسعود کریمیان 18:40 سه شنبه 24 آبان 1390
0
 مسعود کریمیان
این که کسی به تاریخ سرزمین خود علاقمند باشند جای تقدیر بسیار است. اما حیرت آور است که این داستان عجیب هرودوت که به داستان های کودکان می ماند مورد باور قرار بگیرد. اما این مورخان عزیز که می گویند در زمان کشف محفظه ی دوم داخل آن به غارت رفته بود چگونه تشخیص دادند کوروش و همسرش در آنجا بوده اند؟ این که این سازه مطمئنا مقبره ی کوروش باشد خود هنوز جای تردیدهای فراوان دارد و در بین متخصصین این باور وجود ندارد چه این که کوروش در محفظه ی دوم بوده باشد. خود ساختمان این مقبره که بارها از سوی متخصصین و مورخین یونانی و رومی معرفی شده و آثار و علایم و حروف لاتین که هم اینک نیز بر روی آن به طور واضح قابل تشخیص هستند نشان از حضور رومیان یا یونیان در ساختمان آن را نشان می دهد و این درحالی است که تاریخ ما هرگز چنین رابطه ی نزدیکی را با امپراطوران روم یا یونان ثبت نکرده است. نوع معماری آن به گونه ای است که اگر تصویر آن را به یک فرد ساده هم نشان دهید که مقبره کوروش را نمی شناسد، آن را یونانی تشخیص خواهد داد. چرا با هیجان می خواهید آن را به کوروش بچسبانید؟